3 Ocak 2012 Salı





Yepyeni bir ev 
Hep 'o' arzu ettiğim düzen
Geçirdiğim trafik kazası 
Dilenen doğum günü
Bir gün bir yerlerde karşılaşmayı umduğum insanlar


*kendime küçük bir not

2 Ocak 2012 Pazartesi



2011'in son tanesi olan ve benim için özellikle bu yıl oldukça önem arz eden Aralık ayı için rüzgar gibi geldi geçti tabiri oldukça uygun olsa gerek... 31 Aralık'ta yayınlamayı planladığım Wishlist'imi ancak 2 gün sonra yayınlıyorum ama emin olabilirsiniz, yeni yıl pastasını üflerken yukarıdaki tüm kareler gözümün önündeydi. Almak istediklerim değil, yapmak istediklerime dair görseller topladım. Hatta zaman zaman, her zaman (!) hayatın akışına karışıp unuttuğum anlarda hatırlatıcı olması için odamın onur konuğu olma hakkına sahiptir bu kolaj :)


2012 sen nasıl bir yıl olmalısın? dedim. 


Sonra Tuvanna Büyükçınar'ın röportajını izlerken "Hayaller gerçekleştirmek için var" cümlesi beni o anda ele geçirdi. Hep derim "an"lar vardır benim hayatımda. Bir "an"da her şey değişir, bir an'da aydınlanırım, bir an'da yüreğim atar, fikirler doğar bir an'da. 


Gerçekleştirmek istediğim, hani şarkıları yüreğimden duyduğum gerçek hayallerim nelerdi ki benim???


Başlıyorum....


* Turp gibi bir vücut, ruh, zihin asla ama asla vazgeçilmezimizzz. Forever!


* Zaman... Akıp gitme, beni de bekleme... Beraber akalım. Ne sen beni kaçır, ne de ben seni... Güle oynaya akalım hayata :)


*Konserler, etkinlikler, sergiler; tarih/ gün/ saat olarak panoya asılacak... Kaçırdım!!! adlı, genellikle dalgınlıkla unutulan bir etkinlik adına söylenen kelime, lügatımızdan çıkartılacak. Sonra ağzımın suyu aka aka TEGV'in 40 Yıllık Bir Akşam konserini izlersin veya Vega'nın Ankara'sını duşta söylemekle yetinirsin :(


*Gücüm yettiğince, içinde bulunmaktan huzur bulduğum bir STK'da aktif gönüllü olarak elimi taşın altına koyacağım. 


*Zayıf telli saçlarımdan ötürü sürekli erkek fatma gibi gezmek zorunda kalıp, tülbentlerden uzun saçın ne demek olduğunu anlamaya çalıştığım küçüklük günlerimi unutup, 2 sene önce kestirdiğim saçlarımı derhal, hemen, son tahlilde idolümüz rapunzel'i örnek alarak uzatıyoruz.


*Benim minik, değerli, her biri yeni yeni işlenmeye başlayan altın gibi dikkat gerektiren  öğrencilerim :) Sizlerle varım:) Siz hep benimle, ben hep sizlerle olmalıyım :)


*Mykonos gel seninle bir anlaşma yapalım, ben geliyim çok sevdiklerimle yanına... Sen bana aç kollarını, ben seni benim diktiğim bol şifon uçuşan neyim varsa ölümsüzleştireyim ;) Sen beni değirmenlerinde döndürsen de olur :)


*Başarı ne büyüleyicidir... Yürekten başarılan her işin karşısında göz yaşlarımı tutamam ki ben. Aynı Sakıp Sabancı'nın başarı hikayesini tekrar tekrar okuduğumdaki ruh halim gibi... Nice başarılara tanıklık etmeler...


*Artık mutfak benden sorulurrr annneeee diyemezsem de annem kadar lezzetli tarifler, harika sofralar hazırlanmalı...


*Sürekli ertelediğim ama gitmek için de yanıp tutuştuğum ama gidince de sıkılacağımı bildiğim ama sanatın harika bir dalı olduğunu düşündüğüm O-P-E-R-A . Benim için tam bir paradoks. Ama artık başka paradokslara yer açmak için seni aradan çıkarmak gerek :)


*Dikmek, kesmek, yapıştırmak, uydurmak, bozmak, kalıptan kalıba aktarmak hatta bazen uydurmak... Makasım, iğnem, kalıplarım, mulaj kağıdım siz benim detoksum, hayallerimin geniş bir parçası, yaşam enerjim. ıloveyuuu


*Bu sene ilkini yaptığım paraşüt olayını artık dağdan, tepeden yapmak yerine uçaktan atlayarak yapma aktivitesini annemden izinsiz -çünkü izin vermiyor- babamdan izinli -çünkü isteklerimize hep mantıklı çözümler getirdiği için- yapacağız:=) Sorry mum:(


*Taaa minicikken babamdan gördüğüm sonra liseden başlayarak üniversitede devam ederek öğretme ve eğitim aşkını tüm yüreğimde günden güne büyütüp, baş öğretmenimin yolundan asla ama asla vazgeçmeyeceğim.


*Çektiğimiz fotoğrafların duvarları süslemesi, en özel anlara şahitlik etmesi, gülen gözlere bakıp, minnet duyan kalplere değmek için, tersten düzden sağdan, soldan, uçarken, zıplarken fotoğraf çekmek...


*Çok yakın tarihlerde giydiğimiz ceketlerin dar gelmesine sebebiyet olarak yıkadı da çekti mantığı ile beni kandıran kahpe dünya!!! Yılbaşı hediyesi olarak aldığım tartının attığı tokadın etkisiyle uyanıp 'O' asla yan yana gelmemesi gereken 2 sayının üzülerek birbirinden ayrılması için, hep birlikte 3 kere Spor spor spor, sebze sebze sebze, su su su :)


*Beni okuyanlar bilir, blogumda fotoğrafa çok önem veririm. Özellikle mekanlara gider, olmayacak evlere girer, durulmayacak yollarda durmayı pek severiz sevgili kardeşimle. Bu sene daha daha güzel mekanlarda, daha cesur işler çıkarılım mı dedik. OK dedik. Ama sadece bir şey eksik o da fotoğraf makinemiz :)) Çünkü kendisi arabanın altında parçalandı, tuz buz oldu :(


*Denize doğru bembeyaz bir masada rengarenk fikirlere, yaşama, bakışa, hayallere saygı duyan bey ve hatun toplansın o zaman artık:) Zaman bizim için çalışsın mı?


*Kuantum fiziğimi dersiniz, olumlu düşünce mi, yoksa pollyanna stili mi, çekim yasası mı, yoksa 'secret'lamak mı, dua etmek mi? Ne derseniz deyin... Ben kişisel gelişime inan, kendimi bu uğurda geliştirmek adına her türlü inandığım adımı atmaya hazırım. Güvende ve huzurda olduğumu, geleceğimin ve anımın çok değerli ve de en güzel halde yaşanacağına inanmak suç mu?


*Çalışkan bir blogger olarak, her yazının başında yazamadığım için kendimi açıklamalara soktuğum ve 453692 kere aktif blogger olma adına söz verdiğim o tahlilsiz anları kınıyor, artık hiç olmamasını diliyorum.


*Atlas Dergisi'nin Bahar Rotaları ekini geçen sene ortalarında işteyken bir arkadaşın elinde görmüş, her sayfasına bayılarak göz atmıştım. Geçen sayılardan bir ek olduğunu öğrenince de neyse artık buluruz bir yerden dediğimi hatırlıyorum :) Aylar sonra anne-baba ocağı ziyaretine gelince bir baktım, sevgili kardeşim o Atlas dergisini almış ve Bahar Rotaları eki kitaplıktan 'Beni takip et sezzz, rotayı kaybetme.' der gibi bana bakıyor :) Her yıl en az 3 rota. Nasıl ?


*Merdivenleri çıkmak ne de eğlenceli değil mi? Sahip olduklarını geliştirmek adına... Eline attığın işlerde yepyeni kapılar, gelişimine yardımcı bir sürü an, yer, insan, kişi, olay adına merdivenleri çıkmaya razıyım... 


*Dost/ sevgili/ aile meclisleri için birebir, her evde olması gereken, oldukça gerekli, deşarj kaynağını, kah karın ağrılarına sebebiyet veren, kah dert ortaklığına şahit olan, kah ciddi kararlar alınan, uzun bereketli bir masada hep bir sandelyem olsun.


*Zaman zaman bataklıktan farksız gelen hayatın üstünde benim yaptığım rengarenk kayıkları yüzdürebileceğimi bilmek ne olursa olsun.


**Son olarak da benim kişisel olarak yer vermek istemediğim için yazmadığım ama aklıma kazılı dileklerim:)


Sizler olmak için varsınız :)


2012 bana ve sizlere yazdığımız, aklımızdan geçirdiğimiz  hayal/ dilek/ istek/ arzu ne varsa bizler için en iyi olanlarıyla karşılaştırsın :) 32 dişimizin hepsini herkes bir bir görsün :)