27 Temmuz 2014 Pazar

Bozcada Rehberi 1: Nerede kalınır? Nerede denize girilir? Nasıl gidilir?

2 yorum :
 
Son yıllarda en az bir kere uğradığım Bozcaada dokusuyla, leziz yemekleri, harika deniz ve kumu ile beni benden aldığı doğrudur. Bu yıl 2. kez gittiğim Bozcaada'da  bakalım nerede kalınır, nerede denize girilir, nasıl gidilirmiş ?

Ulaşım:. Çanakkale ve Ezine'den sürekli otobüs seferleri mevcut. Otobüsler az çok feribot saatlerine göre ayarlı. Çok beklemiyorsunuz Geyikli'de. Feribot 20 dakika gibi kısa bir sürede Bozcaada'da oluyor. Feribotta giderken üst kata çıkın ve tertemiz havayı ve rüzgarı içinize çekin:) Araba ile gidecekseniz, ki bu durum adada gezmenizi kolaylaştıracak, feribot saatlerine önceden bakın, biz bir kere çok erken gidip, çok bekledik:)

Konaklama: Öncelikle Bozcaada'da her otel butik, küçük pansiyon kıvamında. Büyük bir tesis söz konusu değil. Olmaması da güzel bence. Şehirden uzak, küçük,sevimli 4-5 odalı yerler ideal. Biz Nar Ada Evi'nde kaldık ve bayıldık. Burası eski bir terzinin dükkanı ve eviymiş.Tertemiz, bakımlı ve tarihi dokusunu bozmadan dekore ettikleri odaları ile bizden tam not aldı.

Nar Ada Evi'nin kahvaltısına gelince, inanın başka bir yere kahvaltı etmeye gitmek istemedik. Sunumu ve lezzeti ile herşey düşünülmüştü. Tapteze domatesi ,salatalığı, reçel çeşitleri ve en önemlisi hijyeni ile 1 numara. Belki konaklamadan, sadece kahvaltı edebilirsiniz. Bence bir sorun:)

Reçelleri: Bozcaada halkının kendilerinin yaptığı reçeller harika. Taptaze ürünlerle yaptıkları o kadar belli ki marketlerden aldığımız, reçellerin bol şekerli tadı ile alakası yok. Nar Ada Evi'nin olduğu sokakta, reçelci bir teyzemiz var. Teyzemiz saat 12-1e kadar bir masanın üzerine dizdiği reçelleri ile satış yapıyor. Güneş yakıcılığını artırınca evine gidiyor. Ne tatlı dimi? Reçelci teyzemizden Nane, Akasya çiçeği ve Nar reçeli aldık. Nar ve Akasya çiçeğine bayıldımmmm. İlk defa yedim ve hayran kaldım.  Çeşitli yerlerde reçeller satılıyor ama Reçelci Teyze the best :)

Plajlar: Bozcaada içinde birçok koy bulunduran, çivi gibi ama insanı kendine getiren berrak suyu olan bir ada. Hangi koyda girerseniz girin, tertemiz bir denize giriyorsunuz. 
En bilindik koyu Ayazma. Minibusler, Ayazma, Habbele ve Akvaryum koyuna gidiyor. Ayazma ve Habbele koyunda tesis var. Yani şezlong ve şemsiye. Ama öğlene kadar hiç bir yerde yer kalmıyor. Dikkat!.Vahit'in Yeri ve sahildeki Boruzan Resturant'ın 2. şubelerinde yemek yiyebilirsiniz.  Sulubahçe'de ise tesis yok. Kumu ve deniz harika. Belki bir akşam üstü kaçamağı yapılabilir. 
Akvaryum Koyu'na gidecekseniz, şnorkellerinizi ve gözlüklerinizi yanınıza almayı unutmayın. Gitmedim ama harika bir denizaltı şöleni sizi bekliyormuş.
Peki bozcaada merkezde denize girebilir miyiz derseniz, Kalenin hemen arkasında taşlık ama yine berrak ve güzel bir deniz sizi bekliyor. Bir otelinde şezlonglarından faydalanmıştık. Aklınızda bulunsun.

2 yorum :

  1. Bozcaada'da verdiğiniz konaklama yerlerinden çok çok daha fazla otel ve pansiyon var. http://bozcaadam.net/bozcaada-otelleri/ adresinde daha önce listelemiştik bunları. Dilerseniz ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Sakın benim gibi delilik yapıp sabahın 7'sinde denize girmeyin. Çünkü öğlen saatlerinde bile deniz buz gibi oluyor. Ayrıca kumsaldeki tesisler gereksiz ücretli. Bilginize. Ama ayazma diğer kumsallara göre daha kaliteli veya lüks diyebilirim.

    YanıtlaSil

yorumlarınız