17 Şubat 2011 Perşembe

Gecenin 4'ünde Betül Mardin Öğütleri

7 yorum :
 
Siz de gece 11'de odasına geçip, ev ahalisine iyi geceler çekip sabahın 4'ünde (yani şu an olmakta) yatmaya hazırlanan biri misiniz?


Neyse yarın sabah erken işimiz yok nasılsa deyip nette sörf ederken, neler neler karşıma çıkıp beni mutlu etti oysa ki... İyi ki de uyumamışım :)) Kaderciyimdir ben. Bilirim ki herşeyin en hayırlısı zaten gelip bulur bizi. Yaşamam gerekiyormuş diyorum. Bu gece ki gibi :)))


4'e kadar oturmam gerekiyormuş ki yastığa başımı koyduğumda şükredecek birkaç şey daha olması için...


Stilistlik'teki sancılı projemi oluştururken 4 trend arasından en uygun trendimi seçip 2011 ilkbahar-yaz koleksiyonu oluşturmaya çalışıyorum. İçime sinmiyor. Bir gece boyunca çizdiklerim ertesi gün çöp oluyor, sonra aniden metrobüste şahsımıza özel ayrılan yoldan giderken (bu gidişle şahsıma satın alacağım bir tane gibi gözüküyor) aklıma bir şey geliyor, çiziyorum. Bakıyorummm işte budur diyorum. Onay alıyor. Koleksiyona ekleniyor:))) Neyse diyorum 'İşte çöpe giden kağıda üzülmeye ne gerek var. Bak elinde içine sinen çizimin var...'


Evet bu aralar tek gündem: Çizimmmlerim :)))


Facebook'ta mesaj kutuma düşen Betül Mardin öğütlerinin 4. ve 10. maddesinin birkaç yerine katılmasam da tecrübe konuşur düşüncesiyle paylaşmak istedim...  




Niye 4. ve 10. maddelere katılmıyorum? Çünkü beynimi olumsuz düşüncelerle doldurmak istemiyorum. %100 bir gerçek mi ki erkeklerin seni severken başkalarını da sevmesi... Evlilik=Problem


Ya da bu cümlelere kendine inandırmaya ne gerek var ...


Güzel düşüncelerle kodlanmak varken.. 









1.Her sabah spor yapacaksın. Günaşırı filan değil evladım. Her sabah.

2.Hep çalışacaksın. Üreteceksin. Beynin meşgul olacak, hep koşturman gereken işler olacak.

3.Günceli takip edeceksin. Haber izle, dergi, kitap, gazete oku. Gündemi yakala. Her konuda kendini update et. Yeni çıkan kitapları da bil, yeni açılan lokantaları da, bu sene moda olan renkleri de.

4.Evlilik ise şart değil, kafanı takma. Gerekli de değil. Hatta şöyle söyleyeyim: One problem less! (Bir problem eksik!)

5.Çocuk meselesine gelince... Ha işte, burada akan sular duruyor. Yapabiliyorsan yap. Birini bu kadar çok sevmek, onun sorumluluğunu taşımak sadece onu değil, seni de mutlu eder. Doğurmayacaksan, evlat edin. O zaman da senin çocuğun değişen bir şey yok. Evlat edinmeyeceksen de, manevi çocuğun olsun, birini okut, geleceğini şekillendirmesine yardımcı ol.

6.Günde bir kere et ye. Mutlaka her öğün sebze ve meyve ye. Kusura bakma, ben tatlı severim. Tatlıdan uzak dur diyemeyeceğim!

7.Ölümden sonra yaşamak istiyorsan, günlük tut. O küçük notlar, hem kendi hayatının tanıklığı, hem de yarına kalan bir bilgi kaynağı. Mesela benim babam, hiç düşünmeden 60 sene boyunca her gün Ece Ajanda'sına o gün olanları yazmış. Hâlâ açıp okuyorum ve çok faydalanıyorum.

8.Olumlu olacaksın.

9.Bazı şeyleri kabul edeceksin. Bütün kadınların seni sevmesine imkân yok! Demek ki bazı kadınlara dikkat edeceksin.

10.Erkeklere gelince, aynı anda birkaçını sevmeyeceksin. Ama onların böyle bir yeteneği ve şerefsizliği olduğunu bileceksin!!



7 yorum :

  1. ben en çok 9 u sevdim .. ama her erkek aldatmıyo, her evlilik problem değil ...evlilik bir kumar, seversin evlenirsin, kazanıp kaybedeceğin şans...
    sevgiler canm.

    YanıtlaSil
  2. evliligin sart olmamasina cok sevindim...
    cünkü hayatta pek biseyden korkmam gelecegim konusunda evlilikten korktugum kadar.. =(

    YanıtlaSil
  3. 4 ve 190 a ben de katılmıyorum, hatta her gün et yemeğe de katılmıyorum:)) güzel paylaşım sez;) 2 maddeyi ikimiz adına sevinerek kabul ediyorum;))))))))

    YanıtlaSil
  4. MODAVESAİRE : keısnlıkle katılıyorum :d hayatta oyle degıl mı .. Ozaman ne yapıyoruz şansımızı sevıyoruz :D

    want more fashion : Korktugun basına gelır kuzum benım :D

    Emine Nihan : 2 dimi bizi en cok yansıtan maddelerden bırı:) ozamn o madddeyı eleyelım bız yapıyoz zaten onu bol bol :D

    YanıtlaSil
  5. MODAVESAİRE : keısnlıkle katılıyorum :d hayatta oyle degıl mı .. Ozaman ne yapıyoruz şansımızı sevıyoruz :D

    want more fashion : Korktugun basına gelır kuzum benım :D

    Emine Nihan : 2 dimi bizi en cok yansıtan maddelerden bırı:) ozamn o madddeyı eleyelım bız yapıyoz zaten onu bol bol :D

    YanıtlaSil
  6. nasıl güzel şeyler söylemişş keşkee uygulayabilsekk lafta kalmasaa:)

    YanıtlaSil
  7. merve's fashion house : ıstıkrar önemli sahsen benım için .. Başlıyrum meyve yemege sonra unutuyorum yıne :(

    YanıtlaSil

yorumlarınız