28 Ağustos 2011 Pazar

Fonda Acem Boru'ları

3 yorum :
 
Yeni yeni okumayı söktüğümüz yıllarda evimiz şehrin tam göbeğindeydi. Her yere yakınlığı, seçeneklerin çokluğu bakımından artıları olsa da,oyun alanımız olmadığından dolayı vasat bir durumdu. Bisiklet kullanmak, can, dokuz taş oynamak defterdarlığın ya da adliyenin bahçesinde ne kadar zevkli olabilir ki:( Bu sebeplerin şiddeti ile yaz oldu mu bizim yerimiz babaannemin yazlığıydı. Bahçesinde az oyun türetmemiş, az salıncak kavgası edip, erik ağaçına çıkıp ordan çatıda gezip babaannemi korkutmazdık.Hey gidi günler..


Yazlığa inen yolda çok yüksek duvarlı bir ev vardı.Yüksek duvarların başından sonuna kadar aşağıda görmüş olduğunuz turuncu çicekler sarılıydı. Şekilleri ve rengi ile enteresan olan çicekler bizim başlıca oyun arkadaşımızdı.


Yıllardır oyunlarımıza ortak ettiğimiz çiçeklerin ismini sorsalar bize turuncu huni çiçeği derdik herhalde :) Resmen google' da turuncu huni çiçegi diye arattım ve ismini buldum: 


Botanikçesi: Bignonia ; Türkçesi: Acem Borusu' ymuş:)





Acem borucukları benim ciciler ile pek uyumlu dedik. Ayaküstü birkaç poz  verdik.



Etek : üni'den kardeş hediyesi
Üst -kemer :--
Çanta : Fındıkzade pazarı vintage 
Sandalet : Bakırköy' ün meşhur yürüyen merdivenli eskiden alışveriş merkezi formundaki pasajından


Son olarakta 'Güzel yurdumun, güzel tabelalarına örnek!!!! verelim,


Tatil beldelerinde oldukça önemli olan Sağlık Ocağı' nın yönünü gösteren tabela, yıllardır üzeri kapalı bir şekilde orda öylece dururken; etrafta başka bir sağlık ocağını gösterecek bir tabela söz konusu değil malesef.


3 yorum :

yorumlarınız