20 Temmuz 2011 Çarşamba

Hazır Pasta Kalıbından Kelebek Pasta Yapımı

1 yorum :
 

11 Aralık annemin, 14 Aralık anneannemlerin evlilik yıl dönümü ve benim de doğum günüm olması sebebiyle kutlamaları genellikle tüm aile önce yemek, sonra kutlama olarak gerçekleştiriyoruz.


Ben ve kardeşim ailenin en büyük torunları olarak genellikle organizasyon görevi bizde oluyor. Eğitici ve öğretici kimliğimizi de cebimize alarak ayrıca çocukları zapt etmek için, çocukların da yardımı ile "Kelebek pasta yapalım." dedik. Bu gecede onların da parmağı olsun istedik.


Ayrıca böyle aktiviteler çocuklar için oldukça eğlenceli ve gelişimlerini olumlu etkilediğini düşünüyorum. O gün ne fikirler çıktı bir bilseniz :)


Aşağıda gördükleriniz malzemelerimiz :)


Gördüğünüz gibi herşey hazır :D İç krema ve dışına kullandığımız sos dışında. 




Geçen sene Çeşme'den aldığım damla sakızını iç kremaya tat vermesi için kullandık. İç krema hazırlanışı annem tarafından tamamen göz kararı tarifi ile gerçekleşmiştir :D




Hazır pasta kalıbını alıp ikiye bölüyoruz. Dairenin sırtı birbirine gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Kalıbın içini Nescafe (şekerli su veya limonata da olur) ile ıslatıyoruz.



Damla sakızı aromalı kremayı kalıbın üzerine sürdük. Üzerine de muz, badem, ceviz koyup tekrardan kremayı sürüp kalıbımızı kapattık.




 Çikolata sosu çok akışkan olduğu için yoğun çikolatalı puding tercih ettik. Tüm pastayı kenarları da dahil olmak üzere çikolatalı puding ile kapladık. Ama bu kısım biraz zorlayıcı oldu. Pasta süsleme için malzemelerden alınıp kaplamak daha mantıklı. Puding muntazam sürülemediği için krem şantiyi tüm pasta üzerine krema enjektörü ile süsledik.
   




Son olarak da bonibonlarla kelebeğin kanatlarını süsledik.

Vveee Kelebek Pastamız hazır :DDD

Afiyet olsun :D


1 yorum :

  1. ay bayıldımmm yaaa,tadı nasıl guzeldir kmbilirrr...eline saglıkk :)

    YanıtlaSil

yorumlarınız