21 Temmuz 2011 Perşembe

Kürkçü Handaki Züccaciye / Eminönü

2 yorum :
 

İstanbulun Osmanlı' dan kalma tarihi yarımadasına aşık biri olarak ayrıca kitapevi-kırtasiye dükkanımız olmasından dolayı çocukluğumun Cağoloğlu' nda geçmesinden dolayı Eminönü, Beyazıt, Sarayburnu gibi yerler benim için bambaşkadır. 


Eminönü her türlü ticaretin yapıldığı, istanbul' un kalbinin attığı yerdir bilidiğiniz üzere. Dediğim gibi yıllardır , baştan annemin alışverişlerini beklerken oyunlar oynadığımız sokakları farketmeden belleğe kaydetmişiz ki.. Ne istesem tık diye bulurum :)


Kürkçü Han , Eminönü' nündeki tarihi hanlardan biridir. Manifatura , çeyiz, havlu , bebek kıyafetleri,yün çeşitleri olarak zengindir. Biz genellikle yün almak için giderdik. Daha sonradan yine hanın içinde ama girişi arkada kalan bir züccaciye keşfettikti sormayın. 


Paşabahçenin tüm ürünleri, cem tencereler - tavalar, egzantirk  mutfak ürünleri,  aklınıza gelebilecek herşeyi  ciddi indirimli fiyatlar ile bulmak mümkün bu köhne dükkanda. Minik bir patika üzerinde kalmasından ötürü 'köhne' diyorum. Yoksa her gittiğimde yeni evlenecekler ve aileleri ile dolu oluyor :) Malum çeyiz alışverişi:)


Bizde bu gittiğimizde resimde görmüş olduklarınızı aldık.Aklıma kalan fiyatlar ,


Kırmızı ,inekli mutfak takımı 4 parçası 10 tl gibi komik bir rakamdı.
Kupalar kaliteli porseleni ile 3tl ve bu kadar soft ve modern şekli ile.  


Züccaciyenin adını hatırlayamasamda 2katlı hanın 1.katında yanı giriş katında olduğunu ve arka tarafta kaldığını biliyorum. 


(Google amcaya tarattım sanıırm adı Özbicanlar züccaciye olabilir ama emin değilim.)



2 yorum :

yorumlarınız