24 Ağustos 2015 Pazartesi

Marmaris'in Harika Koyu Selimiye -1 Konaklama

1 yorum :
 


Selimiye....

3 sene önceye kadar sık sık seyahat dergilerinde , gazetelerin gurme ve gezgin köşelerinde kısa kısa okuduğum harika koy ...

Geçen sene tatil rotam da yokken "hadi" diyerek soluğu Selimiye'de aldım. Sadece isminden ve güzel tatlarından haberdar olarak geldiğim Selimiye, tam keşfedilecek bir koydu. İlk gidişimde çok memnun kalınca aynı yaz 3 kere, bu yaz da 3 gunluğune gittiğim Selimiye den 7. günde zor ayrıldım:)

Benim seyahatlerim artık keşfetmek ve dinlenmek olmak üzere 2 ye ayrılıyor.  Geçen sene  bolca keşfettiğim Selimiye, artık benim için artık harika dinlenme koyu.

Hemen notlarıma bakarak, deneyimlerimi paylaşıyorum.

Öncelikle Selimiye' nin bozulmamış, harika bir doğası var. İmara çok arazi açılmamasının buna çok büyük bir etken. Miss gibi yemyeşil doğası ve billur gibi denizi, biz İstanbul un tahribatı içinde yaşayanlar için inanılmaz güzel geliyor.  Civardaki koylarda sanayi tesisi yok, ev bile sınırlı sayıda. Bu sebeple el değmemiş bir doğa ve siz başbaşasınız.

Ulaşımı diğer koylara göre biraz daha zor olunca, gelen kişi sayısı da bu sebeple eleniyor. Gerçekten keşfetmek isteyen, doğaya saygı duyan, Selimiye kültürünü bozmayacak kişiler seçim yapıyor. Ulaşım olarak Dalaman Havaalanı'ndan - Marmaris Otogar.  Otogardan kalkan Selimiye minibusleri ile 1 saatlik Selmiye' desiniz.


Konaklama ile başlayalım. Selimiye de konaklanacak tesisi oldukça fazla. Ama insan böyle özel bir koyda butik ve özen gösterilmiş tesislerde konaklamak istiyor. Umarım benim seçtiklerimden memnun kalırsınız .


Portakal Butik Otel ,

İlk gidişimde Portakal Butik Otel de konakladım. Tertemiz yepyeni odaları ile yeni açılan bir tesis. Kahvaltısı harika ve çalışanları güleryüzlü, tertemiz bir butik otel. Havuzu var ama miss gibi bir deniz varken havuza girmek bir tercih bile olsa, mikrop yuvası su havuzlardan uzak durun lütfen :)



Delice Selimiye,

Geçen sene gittiğimde iskelesini kullanıp çok memnun kalmıştım. Sunumları ilgi çekici, mutfağı harikaydı. Ardından işletmesini yapan Bihter Hanım ile konuşunca, anladım ki mimar olan Bihter Hanım, Delice Selimiye 'nin her köşesi için çok emek vermiş ve harika bir butik otel ve apart ortaya çıkarmış. Bu sene iskele, restoran ve butik oteline apartı da  ekleyen Delice Selimiye yine çizgisini bozmamış, her kösesini ilmek ilmek işlemiş.  Denize sıfır konumu ile de sabah denize uyanıp, aksam denize uyuyorsunuz. Restoranı da en az konaklaması kadar güçlü olan Delice Selimiye 'yi ben çok sevdim, deneyin derim :)



Les Terrasses De Selimiye ,

Selimiye sırtlarında, manzarası harika, konsepti güzel, odaları tertemiz. Hizmet güzel. Kahvaltısı harika fakat her şey bir kenara,  Les Terrasses De Selimiye 'yi niye seçmeliyim derseniz : miss gibi orman ve deniz havası, Selimiye  manzarasına hakimiyeti derim. Resmen bir tablo, otur izle :) Tabii unutmamak gerek, Les Terrasses De Selimiye  merkezden uzak olduğu için arabanızın olmasında fayda var.

 Fotoğraflar : Booking.com

1 yorum :

  1. ben de bu Nisan ayında gittim ilk defa. ulaşım sıkıntısı dışında cenetten bir köşe gerçekten!

    YanıtlaSil

yorumlarınız