9 Nisan 2012 Pazartesi

İtalyan Rüzgarı Türk Erkeği ile Buluşursa

3 yorum :
 

Avrupalı hiçbir kadının birlikte olmak istemediği ama Türk kızlarının yanıp bitip küllerinden tekrar doğup, yanıp... kısır döngüsüne dahil oldukları İtalyan Erkekleri :=)


Hani şu ıslak dalgalı saçları, kaslı üçgen vücutları, çapkın bakışların sahibi, kur yapmayı daha kundakta öğrenen, moda, stil, bakım konusunda bir kadınla yarışabilecek insanoğulları erkek soyunun İtalya versiyonu :)

Genellikle sevilmekten, ilgi çekmekten hoşlanan, parıl parıl parlayan, daracık t-shirtlü/süz hallerine alışkın olduğumuz arkadaşların bugün ucundan kıyısından stilleri hakkında bir iki çiziktireceğim. 
Bu benim ilk erkek üzerine yazım olacak. Zor bir başlangıç olduğunun farkındayım. Bizim yumurta topuk, beyaz çorap, tesbih üçlemesinden başlasaydın dediğinizi duyar gibiyim :)

Jilet gibi giyinen bu henüz beğenip/ beğenmediğime, sevip/ sevmediğime karar veremediğim erkeklerin stilleri hayran olunabilecek derecede. Sezar'ın hakkı Sezar'a şimdi.

Gelin bakalım 
bir Türk erkeğine, İtalyan stili uygularsak nasıl olur? 


Öncelikle anlaşalım. 

Biscolata reklamındaki arkadaşlara benzemeyeceksiniz. 
Siz ne yaparsanız yapın bir kız için İtalyan erkeği sizden bir adım önde olacak. Unutmalıyım sen türk kahveni içip yatağımı aç diyebilecek bir erkeksin:)







Bu sezon D&G 2012 ilkbahar yaz koleksiyon çekimlerinde görüldüğü üzere, fotoğraflar eski bir fotoğraf albümünü andırıyor. Renklerde ise krem, beyaz, koyu kahve, gri ve siyah tonları seçilmiş. Sanki çoook eskilerden gelmiş elegan bir havaya sahip.



Eğer fotoğraflar hoşumuza gittiyse koyu kahve tonlarındaki pantolon ve üzerine beyaz/ krem rahat casual bir gömlek cepte.




Kemer olarak yine eskitilmiş, mat görünümlü bir kemer bizim işimize oldukça 
yarayacaktır.


 
 


ŞOK ŞOK ŞOK ŞOK!  İtalyanların yıllardır kıvırarak kullandığı paçalar artık Türkiye'de. Hadi bakalım paçalar kıvrılıyor. İlk olarak Gucci'nin çıkardığı, yılların eskitemediği mokasen ya da loafer ayağa çekiliyor.


                      


Çanta modası sadece kadınların bir sorunsalı değil. Gerçi erkeklerde ürün yelpazesi bizimki kadar olmasa da yan çanta son zamanlarda oldukça rahat kullanımı ile erkeklerin yanında. Renk olarak siyah ve kahverengi tercihimiz. 




Henüz nisanda olsak da hava hala zaman zaman Şubat gibi davrandığı için rüzgarı var, soğuğu var bunun deyip omuzlarımıza ince bir triko şart. 
Artık bir yerden renk patlaması yaşatmak gerek değil mi? Ben buradan D&G abilerden ayrılıyorum, sezonun bambaşka renklerine gidiyorum. 

Turuncu, havacı mavi. 

İkisi arasında kararsız kalsam da tercihim kahve ile dostluğunun yanı sıra  güneşi de anımsattığı için turuncudan yana olacaktır.




Mesela Akdeniz'den gelmiş bir havası olur ya insanın huzurlu bir yerde otelim var, dünya dertlerini bir kenara bıraktım, 2 kedim, 3 köpeğim var. Oteliniz nasıl mı oteller zinciri oldu? sorusuna heamheeımm diye lafa başlacak olan erkeğimizin bileklerinde saatten başka bir 2 deri bileklik sevimli bir hava verecektir.


Sakallarımız hafiften kirli modunda saçlar da Çanakkale'nin rüzgarını yemiş gibi dağınık ise siz artık İtalyan erkeği tarzında giyinmiş bir Türk delikanlısınızdır.

Casual görüntüsünün altında lime lime işlenmiş bir bakım söz konusudur. Her şey ayarlanmıştır, ama o İtalyan erkekliğinin burnu havadaki hali ile "özel bir şey yapmıyorum bebeğim, ne bulduysam giydim" cümlesini doğrulayacak bir görüntüye sahipsinizdir.

Amore amore diye ortalarda dolaşsanız kimse yemez, benden söylemesi :P

3 yorum :

  1. İtalya ' ya gittim, ve tabi herkes gibiydi beklentim:) ya ben göremedim bu adamları ya da bu bir sehir efsanesi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OOww ciddi miisn? Bizimkilerde italyan erkekleri diye yanıp tutuşsun :)

      Sil
  2. mustafa şahin30 Kasım 2012 13:17

    afedersiniz hanımlar stil sahibi kendine yakışanı arayıp bulan bir erkek olarak konuyu hortlatayım.fotolardaki gibi çorapsız kösele ayakkabı giyip paçaları katlama modası bizde çoktan beri var sizin haberiniz yok inşaatlara gidin inceleyin bir çok amele çorapsız kösele giyer paçaları katlar büyük teneke varilin içindeki anonim suyla hunharca elini yüzünü temizler ve diğer uzuvlarını en son olarakta saçlarını geriye doğru yapıştırır .
    kusura bakmayında ilk bir kaç resimdeki elemanları dışarda görsem karnını doyurup cebine üç beş kuruş koymaktan başka yapılacak bir şey olmadığını düşünüyorum.makosen ayakkabıyı ben 65 yaşındaki babama bile yakıştıramam kendi ayağımda görsem isyan eder hayata küserim.ayrıca italyanlar beleşçi,çok ve boş konuşan,sürekli şikayet eden pinti insanlardır,ispanyolların bir farklı modeli yani.o hayal ettiğiniz tipleri ancak 70,80lerin centilmen filmlerindeki jönler karşılar.bayanlar içinde geçerli maalesef aynı durumlar.italyanlar bi alex değil bi ukranyalı hiç değil :( sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil

yorumlarınız