22 Ağustos 2013 Perşembe

#SezGez Konak Cafe/Galata

2 yorum :
 

Günaydın ,
Blogun yapılanma sürecinde daha aktif daha güncel olması adına neler yapabiliriz diye düşünürken, deneyimlediğim herşeyin bu blogda bulunması benim işimi oldukça kolaylaştıracağına karar verdik. Böylelikle #SezGez sekmesini ekledik. Neden #SezGez derseniz? Bolca geziyorum:) Aynı cafe/resturant/bar a tekrar tekrar gitmek beni rahatsız ettiği için sürekli yeni mekanlar araştırıyorum. Yeni yerler keşfetmek, yeni tatlar tatmak, yeni insanlarla tanışmak beni inanılmaz heyecanlandırıyor.

Bu sekmedeki ilk yazım Konak Cafe/ Galata

İnanılmaz güzel bir manzarası var. Sağdan Haliç' ten başlayıp, Eminönü,Topkapı Sarayı, Anadolu yakası, Kız Kulesi ve güzel köprü ile panoromik bir manzarası var. Genellikle turistlerin  olduğu, garsonlarının yardımsever olduğu mekana 2-3 kere gitmişliğim var. En ön masaları çoğunlukla dolu olmakla benim gibi şanslıysanız manzaraya karşı birşeyler içmenizi öneririm. Benim gibi devasal kupalarda çay içmeyi seviyorsanız işte aradığınız mekan:)

Neden birşeyler içmek derseniz durum şöyle ki:  Benim için çok önemli bir akşam yemeği için ön masalardan rezervasyon yaptırdım. Sağolsunlar turistik bir mekan olduğu halde masalarını kapatmamış, hemen yardımcı olmuşlardı. Mekana gittik. Masamız hazır. Menülerimiz geldi. Zengin bir menüsü var. Makarnalar, etler, dürümler...Fiyatlara gelince yemekler 20-40 arası değişiyordu. Yiyeceklerimizi seçip beklemeye koyulduk. Önümüzde Tarihi Yarımada, arkamızda Galata Kulesi herşey güzel giderken yemeklerimiz geldi. Öncelikle sunumları daha güzel olabilir derken, yemeklerin tatları da içinde aynı yorum yaptım. Arkadaşım da ben de malesef yemek konusunda hiç memnun kalmadık. Yemekler bize hiç lezzetli gelmedi. Fiyat ve lezzet malesef orantılı değildi.

Kahvesi ve yanında sunulan ceviz kurabiyesi ile de meşhur olan Konak Cafe benim için sadece birşeyler içip, manzara izleyebileceğim bir mekan.

Keyifli Gezmeler

2 yorum :

  1. Malesef bazen umduğumuzu bulamıyoruz. keyifle oturup yeni ve güzel tadları deneyeceğimizin hayalini kurarken keyfimiz kaçabiliyor. Tavsiyeniz hoş olmuş en azından ziyaret edecekler için faydalı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın ki bizim için çok önemli bir yemekti.Neyse ki keyfimizi kaçırmadan geceyi bitirdik. Umarım faydalı olur yazdıklarım. SEvgileer...

      Sil

yorumlarınız