29 Temmuz 2014 Salı

Bozcaada Rehberi-3 Nereleri gezsek?

Hiç yorum yok :
 
Bozcaada Rehberleri 1 ve 2 den sonra serinin 3. ve son yazısı : Ada'nın gezilecek yerleri. 
Umarım benim de severek oluşturduğum Bozcaada rehberleri işine yarar. Severek okur, yol göstericilerin yanına eklersin:)
Çok sevgiler 
Sezgi:)

Bozcaada'da gezilip, görülecek yerlerden biri Bozcaada Kalesi. Ada'nın girişinde ,devasal kale Ada'nın simgelerinden biri. Cuzi bir ücrete kaleyi gezebiliyorusunuz. Tabii ki kalenin içinde hiç birşey yok, her yer çalı çırpı, sadece kalenin girişinde birkaç cümlelik bilgilendirme yazısı mevcut. Malesef her turizm yöresinde olduğu gibi görevlinin turizm ile yakından uzaktan alakası yok, hatta korkutucu. Kısaca bakarsan dağ, bakmazsan bağ olur misali. Ne acı!

Bozcaada Müzesi: Asla sıkışık değil, en rahat, en bol, en dinlenmiş zamanınızda  gezmeniz gereken, Ada'nın bence en görkemli yerlerinden biri. Resmen bir tarih! Özveri, çaba, koleksiyonculuk, arşivcilik, saygı, titizlik örneği. Bozcaada Kalesi'nde yaşadığım hezimetten sonra Bozcaada Müzesi tam bir cennet, resmen beyaz ile siyah, cennet ile cehennem. Hakan Gürüney'in sahip olduğu 6000'den fazla belge ve objeden oluşan Bozcaada Koleksiyonun sergilendiği binayı, Hakan Bey, kendisi sabırla, uzun uzun anlatarak gezdiriyor.Her oda için bilgi verip, sizi odayı incelemeniz için belgelerle başbaşa bırakıyor. Bozcaada hakkında inanılmaz belgeleri, objeleri öğreniyor, büyülenmiş olarak müze'den ayrılıyorsunuz.

Gün Batımı: Ada dediğimizde gün batımı, Polente Feneri ve rüzgar gülleri görülmesi gereken yerlerden. Gün batımı, polente fenerinin rüzgar güllerinin olduğu yerde batıyor. Harika bir görsel şölen. Fakat elektrik santrallerinin olduğu yerde herhangi bir tesis söz konusu değil. Kilimini, minderini, hırkanı, fotoğraf makineni ve şarabını alıp gideceksin. Bir de hafif müzik veya gitar enfes oluyor. Sıcak güzel bir ortam. Bu doğa güzelliğini yaşayın da gelin.
Polente Feneri ile ilgili bir sürü rivayet var. Bu konuda en sağlıklı bilgiyi ada halkından alabilirsiniz bence. Ama elektrik santrallinin sonunda kaldığı ve rüzgar güllerinde yaşanacak herhangi bir kazaya karşı halkı korumak adına girişi yasaklanmış diye duyum aldım.

Bu görsel şölenin yanında Türkiye'nin en çok rüzgar alan bölgelerinden biri alan Bozcaada için çok az değil mi rüzgar gülleri? Gün batımı ile bütünleşen rüzgar gülleri sizce neden 3 kanatlı? Aralarındaki açı 180 derece olmadan gereken enerji sağlanmıyor mu? Dersimize çalışıp, gidelim:)

Ada Sokakları: Bir akşam üstü, güneş yataya geçmişken fotoğraf makineni yanına alıp, ada sokaklarını gezmeye başla. Harika bir arşivin olacak, emin ol. Her sokak ayrı güzel, ayrı dekore edilmiş sanki..Kırmızılar,turuncular, leylaklar, yeşiller, ışıklar, masa örtüleri, doğa inanılmaz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

yorumlarınız