30 Temmuz 2014 Çarşamba

Fonda ADA

Hiç yorum yok :
 
Yeni evlenecek arkadaşlarımdan 'Bozcaada'da fotoğraf çekilecek mekanlar neresi' diye çok soru alıyorum. Bu yazıyla toplu bir cevap vermiş olayım herkese.

Ada, başlı başına bir fotoğraf cenneti. Her sokak, her mekan harika bir fon. Özellikle akşam üzeri tüm sokak araları seni bekliyor. Hatta son gittiğimde gün batımında fotoğraf çekimi yapan çok şeker bir çift vardı. Rüzgar Gülleri, üzüm bağları, feribot veya kiralanacak küçük bir sandal ile güzel kareler yakalayabilirsin.
Yalnız bu konuda ciddi bir tavsiyem olacak. Ada ortamı; rahat, provence ve doğal bir çekim olacağı için aşırı makyaj ve saçla çekime hazırlanmaktansa, doğal uçuşan saçlar ve hafif bir makyaj daha ideal diye düşünüyorum. Gelinliğin en rahat hali nasılsa o şekilde kullanılmalı, destek olacağı yerde köstek olmamalı değil mi? :) Belki düz dantel uzun bir elbise de tercih edilebilir. Spor bir çift ayakkabını da kesinlikle gelin bavuluna atmalısın. Rüzgarı bol adanın bu doğal halinden daha çok faydalanmak için buketine uçuşan uzun fistolar, kurdeleler ekleyebilir. Mesela eline mor bir ipek şifon veya 19 Mayıs gösterilerinde kullandığımız türden çubuk ucuna kurdeleler fotoğraflarına oldukça renk katacaktır.

Damatlara gelince damatlığın o sert görünüşünden ziyade kravat-papyon çıkarılıp, güzel espadril bir ayakkabı ile devam edilebilir. Saçlar dağınık, hafif kirli sakal neden olmasın ;) Saatimiz bizimle olsun o gün. Hatta eğer damatlıktan ödün verebilecek damatlar, daha rahat ve sportif pantolon-gömlek takımı seçebilir. Tabii ki şıklıktan ödün vermemek kaydıyla :)

Yurt dışında çok yaygın olan, Türkiye'de ise yeni yeni başlayan bir çılgınlık: Trash The Dress.

Gelinlik ile yapamayacağın her şeyi yapıyorsun, denize giriyor, kumlarda, çimlerde yuvarlanıyor, at biniyorsun. Gelinliğin disiplininden kurtulup, kendin oluyorsun. Gelinliğim kirlenecek kaygısını bir kenara bırakıyorsun. Cesareti olan Ada gelinleri için inanılmaz ve harika bir fırsat değil mi? Bozcaada'nın Sulubahçe ve Ayazma plajları bu iş için biçilmiş kaftan. Kum ve temiz bir deniz:)

Son zamanlarda su altı fotoğrafçılığı da oldukça popüler hale geldi. Eskiden bu kadar rahat ulaşılamayan su altı çekimleri artık oldukça ulaşılabilir. Billur gibi bir deniz de gelinlik ve damatlıklarla su altında ne kareler çıkar, bir düşünün :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

yorumlarınız