6 Temmuz 2014 Pazar

Ramazan Pidesinden Pide Yapalım mı?

Hiç yorum yok :
 


Merhaba
 Hem Ramazan dolayısıyla eşsiz bir tarif yayınlamak istedim hem de Ramazan dolaysıyla saat engeline takıldım, yayınlayıp yayınlamamak arasında gidip geldim.. Neyse yazıyı bir ilk olarak gece yayını yapıp,  21.00 de yayınlayarak problemi halletmiş olduk:)

Size bu tariften bu kadar ısrarla paylaşmamın sebebi, Ramazan Pidesi  ile yapılıyor olması. Ramazan denince akla gelen 3 şeyden biri pidedir. Biz küçükken annem bol soğanlı kıymalı iç hazırlayıp, 5 yumurta ve bir kangal sucuğu fırıncı abiye teslim eder, iftara yakın kıymalı ve sucuklu pidelerimizin çıkması için dakikaları sayardık.

Şimdi size vereceğim tarif hem çok pratik hem de çocukluğumdaki o enfes pidelerin modern hali. Tarif tabii ki hayran olduğum Refika Birgül'e ait. İzlediğim gibi mutfağa koşup denedim.  Bence bu lezzet kaçmaz:)

Malzemeler:
Pide, 2 Domates, 3 diş sarımsak, Zeytin, 1 Yumurta, Biber, Sucuk

Yapılışı:

  • Pidemizin üstündeki kare kare, susamlı kısımları çıkartıyoruz. Hafif kenarlarından kopartrsanız iyi olur. Böylelikle pide tabanı ve etrafında pide kenarları kalıyor.
  • Pidemizin kenarlarını hafif  yağlayarak fırında biraz ısıtıyoruz. Böylelikle birkaç gün önce alınmış olduğunuz pideyi fırından yeni çıkmış gibi olacaktır. 
  • Domatesleri rendeleyip, hafif zeytinyağ ve sarımsaklar ateşte biraz çeviriryoruz.
  • Pidemizin içine domatesli sosumuzu sürüyoruz.
  • Siz isterseniz kıymalı bol soğanlı iç hazırlayabilirsiniz. Biz burada sucuk ve bol yeşil biber kullandık. Pidemizin içine sucuklarımızı ve yeşil biberlerimizi yerleştirp, fırına veriyoruz.
  • Fırın camından  pidemizi kontrol edip, sucuklar pişmeye yakın 1 yumurtayı pidenin üzerine kırıp tekrar fırına veriyoruz.

Toplamda 15 dakika da pideniz yemeğe hazır :)
Afiyet olsun :)

Refika Birgül'ün  güzel sunumuyla izlemek için tık tık :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

yorumlarınız