31 Ağustos 2009 Pazartesi

Dondurulmuş Yiyecekler

5 yorum :
 

Kırmızı biberler yıkandı, doğrandı, poşetlere dolduruldu,

Taze fasulye bildiğiniz gibi yapıldı, azcık soğutuldu, poşetlere kondu,




Biberler yıkandı, doğrandı, menemende kullanılmak üzere aynı işlemlerden geçen domateslerle birleşip poşetlendin,

Aynı şeklilde patlıcanlar haşlandı, kabukları soğutulup, ezilip, görmedim bu işlemi ama poşetlendi sanırım :)))

Kasada gördüğünüz domatesler doğrandı, kaynatıldı, blenderdan geçti, kavanozlara kondu, kavanozlar kapatılmadan önce kabaklar vakumlandı.

Domates kavanozları ters çevrilip, sarıp sarmalandı. Şu an beklemedeler..

Diğer poşetlenen her şey evdeki 2.derin dondurucuya yerleştirildi..

{Fesleğenimiz gün boyu bizimleydi, onu da resme koydum:))) }




Aldığımız 1 sandık biberdende anneannem en güzellerini seçip, ipe dizip, kızarması için full güneş gören arka bahçeye koyduk. Renk değiştirmeye başladılar bile..

Resimdeki magnetler: bodrumu simgeyelen beyaz evleri ve zakkumları
bozcaadayı simgeleyen tabii kii şarap şişeleri.....

5 yorum :

  1. Güle güle sağlıkla yiyin arkadaşım....Elimizin atınca buluyoruz hemen pratik oluyor ama hazırlaması zahmetli emeğine sağlık...Ayrıca patlıcanlar haşlandı demişsin sudamı haşladın?

    YanıtlaSil
  2. tatesal,
    gerçekten çok zahmetli oluyor ama yemside ayrı bır guzel :)))

    YanıtlaSil
  3. Kış hazırlıkları çokgüzel.Ben de hiç yapmam hep annem hazırlar derin dondurucuya koyar.Biz de hangisinden ihtiyacımız varsa getiririz.Ancak bir öneri biberlerin gölgede kurutulmasında fayda var.Çünkü doğrudan güneş ışığı gördüğü için içerisinde konsorojen madde ürettiğini duymuştum.Bana mantıklı geldi.Sadece bir öneri.Bana da beklerim....

    YanıtlaSil
  4. kansorejen yazacağıma yanlış yazmışım...okuyunca farketim. :-)

    YanıtlaSil
  5. tetasel,
    canım haşlanmamış patlıcanlar,közlenmiş..düzeltme :))

    eliflehayat,
    hımm evet mantıklı :)
    çok teşekkurler...

    YanıtlaSil

yorumlarınız