24 Şubat 2014 Pazartesi

#sezselhohohoparty Hazırlık Süreci

Hiç yorum yok :
 

Bu yazıda #sezselhohohoparti için geçirdiğimiz hazırlık sürecini anlattım. Bu süreci daha iyi anlatmak için, elimde olan kalitesi düşük, cep telefonundan çekilen fotoğraflar kullanmak zorunda kaldım. #sezselhohohoparti detayları için diğer yazıları takip edin:)

Yılbaşında arkadaşlarımlarımız ile geçirmeye karar verince, planlar yapmaya başladık. Birkaç mekan üzerinde durduktan sonra yılbaşı hezeyanı yaşamamak, 2014'e güle oynaya evde girmeye karar verdik. 
Kardeşim Miss Marmelat ve ben başladık hazırlıklara. Aslında evde toplu, kocaman bir parti yapmaya beni ikna eden yukarıda gördüğünüz 2 fotoğraf :) Biri 2013 yılı içinde aldığım yılbaşı peçetelerim, diğeri de Pinterest hesabım:) Hesabımı takip etmek isterseniz, burada boardlarımı ve bayıldığım pinlerimi görebilirsiniz.

Yılbaşı temasına uygun peçetelerimi kullanmak ve Pinterest'ten esinlendiğim, aklıma yepyeni fikirlerin gelmesini sağlayan boardlarımı taramak beni çok heyecanlandırmıştı. Bu iki heyecan kocaman ve çok ama çok eğleneceli, bol danslı, yemeli içmeli bir parti düzenlememizi sağladı.


 Sanırım hayat biz birşeylere niyet edince yolumuzu açıp, yenilikleri bizimle buluşturacak kadar cömert. Fikirlerimi oluşturup, notlarımı aldıktan sonra okulumuzun budanmış, her daim yeşil kalan yeşilliklerini bahçıvanımızdan ödünç aldığım makas ile istediğim boyutta kestim.  Bu yeşillik benim hazırlıklarımın baş tacı oldular.

ALIŞVERİŞ: Evdeki malzemelerimi gözden geçirdikten sonra  yeni bir liste ile Eminönü yollarını tuttuk. Eminönü için yılbaşı tam sezon zamanıydı. Çok kalabalık ve fiyat gereksiz yüksek olduğu dükkanlar vardı.Kuru Kahveci Mehmet Efendi'nin olduğu sokak her türlü parti süsleri, pasta malzemeleri, karton torbalar, plastik çatal kaşık...vs gibi bir organizasyon için ne gerekliyse bulabileceğiniz bir sokak. Bende sık sık bu sokaktan alışveriş yapıyorum. Fakat bir üst sokaklarda fiyat biraz daha uygun ve çeşit sanki daha boldu. Biz bu şekilde ilerlerken simli kartonu ve aşağıda fotoğrafını eklediğim her renk pelür kağıdın bulunduğu dükkan tam bir cevherdi. Daha çok gidicem gibi gözüküyor.

Ve yepyeni bir han keşfettim: Tanburacı Han:) Bu küçük hanı rastgele bulup, içerisinden çıkamadık. Fotografta gördüğünüz yılbaşı toplarını oradan diğer dükkanlara oranla çok ama çok uyguna aldık. 30 gri , 20 yaldızlı olamak üzere 50 tane yılbaşı topumuz bizimle evin yolunu tuttu.

Kocaman dekoratif delgeç almayı düşünsem de kar tanelerim için küçük gelecekti. Ozalite verecek kadar büyük birşeyler olmadı için, bol bol çizdik ve bol bol kestik.Bileğimize kuvvet:)

 Okuldaki bir öğretmen arkadaşımdan aldığım 2 çeşit kar şablonunu gri parlak kartona kesip, camlara yapıştırdım. Perde arkasında kalan kar tanelerim ve üzerlerinden geçirdiğim ışıklarım ile kar yağıyormuşçasına bir görüntü vardı tüm gece camda :)

Dediğim gibi masamız hep dolu,  ne kadar toplasakta hep karışıktı. Kağıt kesikleri ne kadar çıktıkça o kadar çok iş yaptığımızı yani işlerin git gide azaldığının habercisiydi. Hasır ip, yılbaşı topları,şablonlar, bantlar , yeşilliklerimiz ve fotoğraf makinem hep benimleydi.


Mola bizim de hakkımız. Sık sık, bol köpüklü, şekersiz ve çok uzaklardan gelen yılbaşı kurabiylerimiz bizi dinlendirdi. Desem de dinlenmeye oturduğumuzda bile neyi nasıl yapsak diye planlar yaparken bulduk kendimizi.


HEDİYE: Parti sonunda da gelen arkadaşlarımızı uğurlarken,  kahvelerin yanında gördüğünüz yılbaşı kurabiyelerimizi hediye ettik. Kurabiyelerimi öğrencilerime yılbaşı kurabiyesi yaptırmak için tanıştığım Busem Butik Kurabiye sahibi Zeliha Hanım hazırladı. Tadı ve kalitesi gerçekten çok güzeldi. Tavsiye ederim.


IŞIK: Parti dediğimizde aklımıza ilk sırada gelen şeylerin başında, rengarenk ışıkları yansıtan  parti topu idi. Fakat salonun aydınlatması için ayaklı abajurler kullandığımız için avize deliklerimiz kapalıydı. Olmayacak sanırım derken Eminönü gezimizde bir elektrikçide ampule benzer, normal bir elektrik prizine takılıp, çalışan, dönerek renkli ışıklar veren bir aydınlatma bulduk. Nasıl verim alırız, ne yaparız derken denemek adına eve bizimle geldi. Fiyatı da oldukça uygun bir rakamdı. İlk taktığımızda sesi biraz fazla gelse de daha sonralarda alıştık ve yılbaşı gecesi müzik ve kalabalıktan duymadık bile. Bu renkli ışık gelenleri de çoşturduğuna ayrı bir enerji verdiğini hissettim. Özellikle arkadaşımın çektiği bu fotoğrafı görünce de "biz bu işi başarmışız" dedim kendi kendime:) Bu arada bu mekanizmayı da tavandan sarkan bir duya taksaydık daha geniş alana yansıma yapabilirdi. Buda bir seçenek olarak aklımızda kalsın:)


PARTİ SÜSLERİ: Yılbaşı, parti dediğimiz zaman her ne kadar artık pek bir esprisi kalmasa da komik şapkalar, sakallar, ve kırmızı bir burun bizi bizden almaya yetti. Neşeli ve komik fotoğaflar elimizde kalan en değerli hatıralar. Yılbaşı temalı şapka ve sakalları Pinterest ten şablonunu indirdik. Ozalitçi de bastırdık:)
Bu eğlence sandığında komik gözlükler, tefler, yılbaşı temalı eğlenceli şekiller, yılbaşı gözlükleri ve tombalamız vardı. hepsi eğlencemize eğlence kattı.


YEMEK: Devasal bir masa hazırladık. Bu sadece görünen kısmıydı. Bol bol aperatif tatlar,mezeler, atıştırmalıklar ve karın doyurucu herşey masamızda vardı. Ertesi güne kalmış olsa da yılbaşında kimseyi aç bırakmak istemezdik. Avokadolu dereotlu meze, amerkan salatasi, cevizli kereviz, iki çeşit börek, çiğ köfte,bugday salatasi tatli olarak elmali toplar, krem santi ile süslenmiş brownie, kuruyemis, cipsler, jelibonlar, ve kocaman bir yilbasi pastasi;) Suan aklimda kalanlar;) Yiyecekleri yazma sebebine gelince, bazen inanin o kadar cesitli tarifler varken, insan ne yapacagina karar veremiyor. Belki bu menü size yardimci olur.

Kısa zamanda, yoğun iş ve yaşam temposu arasında, çok dar zamanlarda güzel bir parti hazırladık.  Katılan arkadaşlarımız yatağa başlarını koyduklarında attıkları tebrik ve teşekkür mesajları bizleri çok mutlu etti. 2014 e eğlenerek neşe ile gülüş cümbüş bir giriş yaptık. Bu yazı bir parti hazırlama süreci ile ilgiliydi. Daha sonraki yazılarda detaylar da olacak :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

yorumlarınız