26 Mart 2012 Pazartesi

QUETAL Tapas Bar' da Tapaslandık

3 yorum :
 


İş çıkışı Taksim'de sıcak şarap diye sözleşmiştik. Sonra rotamızı artık grubun yeni tatlar yeni mekanlar gurusunun teklifi ile Timeout Dergisi'nin 2011 yeme-içme ödüllerinde En Küçük Yemek Ödülünü almış QUETAL Tapas Bar' a çevirdik. Daha önce İspanyol mezelerini deneyen gurumuz önde, biz arkada düştük yollara. Düştük yollara dediğime bakmayın, Asmalımescit - Tünel'e oldukça yakın.

Q.T.B' a varınca, sürekli Beyoğlu'na çıkmak için kullandığım yol üzerinde olduğunu görünce oldukça şaşırdım. Demek ki sürekli aynı mekanlara aynı tatlara gitmek için kullandığın yollarda bi sağına, soluna, önüne, arkana bakmak gerek :=) 





Mekan sizleri güzel bir bar, sevimli masalar ile sıcak bir ortam, 1800'lerden kalma mimarisi ve masalardaki ispanyol çalgısı çıngırakla ile karşılıyor.



Menüsü oldukça zengin olan Q.T.B' da İspanyol mezelerimiz kızartılmış ekmek ile servis yapılıyor. İnanın ki, şu masa da gördükleriniz ve henüz gelmemiş olan asma yaprağına sardalya tabağı 3 kişi için fazla bile geldi diyebilirim.

Tabii fazla gelmeyen bir şey varsa o da kesinlikle Kırmızı Sangria :)  Sürekli içme isteği uyandıran, meyveleri ve buzu ile minik bardaklardaki sunumuna  bayıldık, taptık, yazımızın içkisi olur dedik =) Evde denemeye hatta Tapas gecesi yapmaya karar verdik.

Bakalım bir daha ki buluşmamızda Yeni Tatlar, Yeni Mekanlar*'ın konuğu hangi resturant/cafe/bar/meyhane olucak.

*Yazıyı yazarken de yeni bir kategori bile çıktı: Yeni Tatlar ,Yeni Mekanlar...

3 yorum :

  1. Alkol kullanmıyorum ama sanırım sıcak şarabı merak ediyorum:)

    Blogumda çekilişim var, bekleriim:)

    http://birdilimportakal.blogspot.com/2012/03/bakn-burada-ne-varms-hediye-zaman.html

    YanıtlaSil
  2. oooh harika tadini cikarmissiniz =)

    YanıtlaSil
  3. Süm: Sıcak şarabı bende pek denemeim ama tarçınlı falan güzel bir tadı var sanırım..

    Want more fashion : Öyle oldu tatlım ya bir görsen.Bya eğlendik :)

    YanıtlaSil

yorumlarınız