13 Mart 2012 Salı

Sallamasyon Soslu Kesme

Hiç yorum yok :
 
Her sene yaz sonunda yazlıkların sadece deniz, kum, güneş için hizmet etmediğini bize hatırlatan: Kışa Hazırlık Günleri...


Özel alınan saçta yufkalar pişirilir, tereyağlı ince ince kesmeler kesilir, tarhanalar ufalanır, buzluk için aklınıza hangi sebze gelirse bazıları pişirilir,  bazıları sadece yıkanıp poşetlenip doğru buzluğa yerleştirilir...


Birçok yerde erişte diye bilinen, bizim Kesme'miz, bir nevi makarnagiller üyesi. Bu aralar da soslu makarnalara sarmış olmamdan dolayı eve gelip acaba ne yapsam derken, herşeyi ile sallamasyon ne soslu olduğunu benim de bilmediğim bir kesme tarifi çıktı ortaya:)


Malzemeler:
5-6 yemek kaşığı kesme,
Mısır,
Patlıcan,
Domates sosu,
Soya sosu,
Nane,
Kekik,
Kırmızı Biber,


Kesmeleri suda haşlayıp, küp küp kesilmiş hafif kızartılmış patlıcanları, mısırları ve domates sosunu aynı tava içinde zeytin yağı ile hafif çevirdim. İndirmeye yakın 2-3 yemek kaşığı soya sosunu ve birkaç tutam kekik, nane, kırmızı biber ekleyip tavada eşit dağılsın diye bolca karıştırarak servis yaptım.


                                                            Afiyet bal şeker olsun:P

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

yorumlarınız