11 Temmuz 2012 Çarşamba

Biraz Sarı, Biraz Mor Salonlar

1 yorum :
 

Yeni evlilerin hayalleri arasında dolanıp dururken, "Sarı mor salon nasıl olur acaba?" dedik. Başladık araştırmaya, incelemeye...


İlk başta sarı ve mor bana çok canlı, yorucu ve kombinlenmesi güç 2 renk gibi gelse de araştırmalarım sonucunda, harika 2 cesur renk olduğuna karar verdim. Bol fotoğraflı bir yazı hazırladım ki herkes kendinden birşeyler bulsun, ayrıntılar yakalayabilsin...

Yıllar önce misafir odası denen bir kültür vardı. Konfordan uzak, kasıntı, asla şöyle bir uzanıp da kitap okumalıyım diyemeyeceğiniz koltuk, dantel örtü, zigon sehpalarla doluydu. Ayağını gelişigüzel atamazsın, çünkü "Dikkat! biblo var" :)))

Revize ettiğimiz herşey gibi artık oturma ve misafir odalarını birleştirdik.

Şehir yaşamının betonarme yaşama doğru gittiği günlerde, evimize geldiğimizde, 
 ferah ve aydınlık, sizin yaşam stilinize uygun, misafirlerimizi ağırlayabilecek konforda, hayatımızı kolaylaştıracak ergonomiklikte bir oturma odası altın tepside sunulmuş nimet gibi gelecektir. Tabii bu öncülleri es geçerek dekore edeceğiniz bir salon baştan sizlere güzel gelse de zamanla huzursuz edecektir, benden söylemesi.



Karar verdiğimiz renkler sarı ve mor ise bu iki baskın rengi kombinlemek için duvar kağıtlarından yardım alabilirsiniz. 


Sarı-mor ikilisinin yanına gri en uygun düşen ve casual bir salon için ideal bir renk. Geniş rahat gri koltuk fon olsun, yastıklarınız odaya enerji versin.





Annelerimizin, teyzelerimizin, halalarımızın kısacası bir büyüğümüzün şiddetle karşı çıktığı bembeyaz koltuk maçında galip geldiğinizde sakın "aslında mor ve sarıda aklım kaldı" demeyin! Yoksa hemen fikrinizi değiştirmek için uğraşacaklardır. Siz de koltuğunuza sarı bir yastık iliştirin, mor duvarlarınız olsun, morlu sarılı objeler ekleyin.





Biraz daha romantik olsun, şöyle Muhteşem Süleyman' dan ben de nasibimi almalıyım diyorsanız, varaklı bir ayna, sarının rengini doreye doğru kaydırıp mordaki baskınlık ile işlem tamamdır.






Süper ikili rengimizin yanına lacivert ya da siyah eklemek aklıma gelmezdi. Sanırım denemezdim de. Sizce nasıl?





Etnik kültürümden vazgeçmem, illaki bir şark sofrası edası evimde olsun diyenler için güvez veya bordoyu etnik desenlerde tercih edebilirsiniz. 


İşte baktığımda huzur veren iki fotoğraf. Daha önce de dediğim gibi en çok griyi yakıştırdım, şu süper ikiliye. Soldaki fotoğrafta mor yok ama aksesuarlarla moru dahil edebiliriz. Nasıl mı?






Son olarak da bir zamanlar fosforlu olarak adlandırdığımız hatta gözlerimizi aldığı için pek sevmediğimiz günümüzün neon renklerini de dilediğiniz renk tercihi ile salonunuza dahil edebilirsiniz.


1 yorum :

yorumlarınız