10 Temmuz 2012 Salı

Gelin Saçına Ön Hazırlık

Hiç yorum yok :
 

Çoğu kızın hayalidir, belki de değil. Hem gelsin, hem gelmesin denilen belirsiz bir gündür, çok anlamlar yüklenilmiş, en özel, en masum gündür... Heyecan doruktadır, her aşamasında hem de...   


Vee hikaye başlar...



Kahveler içilir, baba, dede, dayı, amca, tüm aile büyükleri kızı verir, sevgiliden müstakbel unvanına geçiş yapılır. İşte bu anda iş sadece bir imzaya kalmış gibi düşünen tarafa DAMAT diyoruz. Her an aldığı kararları toptan değiştirebilecek güce sahip, damadın yaka çiçeğinden tutun da çiçeğini atarken çalınacak müziğe, çatal-kaşığın duracağı yere kadar düşünen tarafı siz tahmin edin artık:)

Günlerden bir gün nedime modundan gelin tarafına geçiş yapacak olursam; koskocaman bir düğünü tek başıma inanılmayacak kadar küçük bir bütçe ile çıkarabileceğimden hiç şüphem yok... Sanırım her konuda hakim ve sakin davranırdım... Tek bir soru beni inanılmaz tedirgin eder: Saçlarını nasıl yaptırmayı düşünüyorsun?


İlkokul 5.sınıfa kadar pırasaya özenmiş ince telli saçlarımı kısacık kestirdikten sonra kıvırcık bir hal almasıyla kuaförlerden korkar oldum sanırım. Yıllardır ince telli ama dalgası ile hacimli görünen saçlarımı aynı kişiye emanet ederim. Her kesim işleminde de olmadı işte diye afra yapabilirim bu güvendiğim kişiye.

Kısaca her güzelin bir kusuru vardır hesabı. Ben saç konusunda oldukça takıntılı biriyim. Nedense özel günlerde bir gerginlik, bir stres, bir al basmalar falan...

Bu özel günlerden bir gün bizim için hayatımızın en güzel anlarından biriyse ve saç konusunda çözemediğiniz problemleriniz varsa önceden hazırlık şart kızlar!




Öncelikle kuaför seçiminizi doğru yapmalısınız. Her zaman gittiğiniz, sizin az çok ciğerinizi bilen, diyaloğunuzun iyi olduğu, kendinizi bulunduğunuz ortamda huzurlu hissettiğiniz bir kuaför tercih edin. Kısaca her kadının bir kuaförü olmalı. Yoksa hemen edinin bir tane.


Kuaförünüzle gün-saat-kişi sayısını dair bilgilendirmede cömert olun. Ağız ucuyla konuşmayın. Yoksa geç kalabilirsiniz. Bir bakmışsınız damat ve alay ahalisi sizi almadan gitmiş:)))) (Biz bir kere çok geç kaldık da)

İstediğiniz saç için elinizde görseller ile gidin. Fikirlere açık olun. Kuaförünüzü dinleyin. Hatta bu işi ayak üstü yapmayın. Oturun, bir kahve içerek enine boyuna konuşun.




Saçlarım kısa diye telaşlanmayın. Çıtçıtlı saç ekleme gibi yöntemler ile anında rapunzele dönüşebiliyoruz. Yalnız bu işlemleri profesyonel ellerde yaptırın. Saç rengindeki 1-2 ton açıklık, saçın dalgasındaki bukle dönüşleri bile bazen çok kötü görüntüye sahne olabiliyor.

En önemli ve en uğraş isteyen kısma geldik. Derin nefes alın ve başlayın çalışmaya. Saç şeklinizi seçerken önemsemeniz gereken birçok tema var. Yüz ve boyun şekli, gelinlik, duvak, düğün mekanı, müstakbelin boyu, endamı, duruşu...Tüm bunları masaya yatırın. Başlayın araştırmaya çeşitli kombinasyonlarla bir "tam" çıkarmaya :)




Hatta bu konuda yıllardır saçlarımı sadece tek bir kişiye emanet ettiğim Barkın Erten ile bu konuda fikrini almak istedim. 2012 diye başlayan soruma genel olarak gelin saç ve makyajında neler tercih ediliyor diye sordum. O da sağ olsun cevapladı aynen aktarıyorum:

Gelin modelleri birçok faktöre bağlı olarak çeşitlilik gösteriyor: düğünün olacağı alana göre başta olmak üzere gelinlik modeli, gelinin yüz yapısına bağlı olarak değişiyor. Örneğin eğer kır düğünü olacaksa dağınık modeller, makyaj olarakta  sade ama şık olmasına özen gösteriyoruz. Eğer düğün kapalı bir mekandaysa toplu saçlar tercihimiz. Buradaki makyajda kişiye göre değişkenlik gösteriyor. Mekanlar aydınlık olduğu için abartılı makyajları kullanıyoruz. Kişinin yüz yapısına da değişkenlik gösteren saç tercihimiz genellikle kişinin yüz hatlarını yuvarlatacak modelleri kullanıyoruz. 

İşte gelin adayları profesyonel bilgileri de ilk elden aldıktan sonra... stresinizi bir kenara bırakıyorsunuz. 

Tüm sakinliğinizi ve o günün harika geçeceğine her türlü yaşanacak şeye rağmen gülen yüzünüzden hiçbir şey eksik etmeyeceğinize inanıyorsunuz.

Öncelikle benim yazımı okuyup, sonra fikrine güvendiğiniz bir arkadaşınızı da yanınıza alarak hazırlıklara başlıyorsunuz.

Her şey güzel olacak, siz yeter ki inanın :))))))

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

yorumlarınız